Danmarks største rideskolestævne i Ballerup

Landets største ridestævne for rideskoleryttere blev i weekenden holdt på Ballerup Rideskole. Hele 309 gange red en rytter – langt de fleste børn – på ridebanen for at konkurrere i dressur, spring eller forhindringsløbet agility.

”Yeah, Yeah. Jeg red fejlfrit, og den hoppede helt højt over dem”. Syv-årige Lykke Knudby Skude har lige sammen med ponyen, Allan, klaret ”bom på jord”, som er begynderklassen i springning. Og med sin mor løbende ved siden kom de fint igennem banen, og Allan er nu pyntet med en gulrød rosette.

29 små ryttere er med i denne konkurrence. Victoria Frøsig Bach er ved at gøre sig klar på rideskolens mindste pony, Beauty. Hun er bare seks år, men har alligevel allerede nået at være til tre ridestævner på Ballerup Rideskole.

”Det er så sjovt, og så kan man få en medalje, ” fortæller Victoria med et smil, der når helt op til ørerne. Og heldigvis kunne hun 10 minutter senere skridte ud fra ridehuset iklædt en rosette, fordi Beauty med hende på ryggen kommer over alle springene uden koks under vejs.

Lykke og Victoria var nogle af de mange små ryttere, der forlod weekendstævnet med en følelse af sejrrig succes.

Ballerup Rideklub holder rideskolestævne for alle, der går til ridning på rideskolen, hvert halve år. Et udendørsstævne om foråret og et indendørs slut oktober. Det er Danmarks største stævner for rideskoleryttere, og klubben investerer megen tid i stævnet, så alle kan være med nærmest uanset niveau. Det er elever fra rideskolens 52 ugentlige hold, der deltager i stævnet. De fleste rideklubber koncentrerer sig om stævner for ryttere, der selv ejer deres hest eller pony.

Der er 220 opgaver, der skal deles ud til frivillige, for at det hele lykkes. Opgaver, der er lige fra at være ’portåbner’, ’pandekagebager’ og ’speaker’.

I år red en rytter 309 gange – langt de fleste børn – på ridebanen for at konkurrere i dressur, spring eller forhindringsløbet agility.

”Stævnerne betyder utroligt meget for rytterne, men også for os som rideklub. Det betyder meget at have noget at træne til, og selvtilliden vokser undervejs,” siger Cathrine Vinther Hohnen, som er ansvarlig for rideskolen i Ballerup.

”Uden en kolossal opbakning til at hjælpe fra klubbens medlemmer, så gik det ikke. Alle er i sving – både ryttere, forældre og bedsteforældre,” fortæller en tilfreds Cathrine Vinther Hohnen.

Der var konstant over de tre dage fyldt godt op på tilskuerpladserne. Blandt tilskuerne var også formand for Ballerups Kultur- og fritidsudvalget, Charlotte Holtermann.

Heppekorene var store – også da Rikke Agerbæk blev nummer 2 i 70 cm spring for heste. Hun red på Rex. Hun har redet fire år på rideskolehold i Ballerup efter en lang pause fra heste, siden hun var barn.

”Der er så god stemning til disse stævner. Alle glædes på alle vegne. Her er bare hyggeligt,” siger en glad Rikke Agerbæk,som også glæder sig over sin blå rosette.

Her er oversigten over alle de equipager, der vandt førstepladser til stævnet.

Dressur: LD2 storpony: Sif Johannessen på Golden. LD2 småpony: Karoline Sieg på Miss Charming. LC1 småpony: Julie Skov-Jensen på Miss Charming og Linnea Bogø på Lille Charlie. LC1 storpony: Nanna Ingemann Faber på Duncan.  LC1 hest: Naja Vedsegaard på Zytopia, Sanne Clausen på Christi og Maria Angleys på Asterix. LC2 småpony: Victoria Pedersen på Lille Charlie. LC2 storpony: Frederikke Skov Nielsen på Golden. LC2 hest: Maria Angleys på Asterix. LC3 småpony: Carla Heidemann Stii på Sigurd. LC3 storpony: Lea Kjær Jessen på Tinka. LC3 hest: Susanne Ingemann Faber på Jumper. LB for pony: Sarah Berg på Baloo. LB for hest: Sidse Schøler på Zytopia og Freja Bredmose på Rex. LA1-2 hest:

Emma Nyby Backhausen på Charlie. Showklasse i ponydressur PRM: Karen Claudi Gregersen på Belmondo. LC-LB showklasse hest: Sophie Lund Johansson på Equip. Showklasse for hest LA4: Laura Høj Vraa på Filucca .

Agility: For småbørn: Sofie Adelkrone på Majse. Agility med trækker: Alma Bredmose på Lille Charlie og Rosa Da Almaida på Molly. Agility uden trækker: Sofie Jensen på Bertram. Handicap Agility: Nina John på Romeo.

Spring:

Stilspring pony 40 cm: Caroline Nortvig på Romeo.

Pony 50 cm:  Linea Hansen-Høst på Miss Charming.

Pony 60 cm: Celina Stender Hansen på Benny.

Hest 50 cm: Tine Christensen på Rex.

Hest 60 cm:  Cecilie Dalsgaard på Christi

Hest 70 cm:  Cecilie Dalsgaard på Christi

Showklasse for privat ponyer og heste: Emilie Darmer på Tonton.