Ryttermærker

Tilmelding til ryttermærker

I efteråret udbyder Ballerup Rideklub ryttermærke 2 og 3.

Ryttermærkerne er for dig, der gerne vil lære mere om pasning af hesten samt sikkerhed i omgang med hesten. Ryttermærkerne er en del af Dansk Ride Forbunds sikkerheds- og grunduddannelse af alle ryttere, og vi anbefaler, at alle der omgås heste, tager dem på et tidspunkt.

Undervisningen er åben både for voksne og børn.

Ryttermærke 2 anbefales til dig, der ikke har taget nogen af ryttermærkerne endnu. Vi opsummerer ryttermærke 1 i løbet af undervisningen, og det er derfor ikke nødvendigt, at du har taget det først. I ryttermærke 2 lærer man bl.a. om hestens og rytterens udstyr, hvordan man sadler korrekt op, og hvordan man stiger korrekt op på hesten. Herudover lærer man om hestens farver, pasning og lidt om ridning.

Som afslutning på forløbet skal man op i både en teoretisk og praktisk prøve. Det er et krav, at man kan styre hesten i skridt og trav, samt at man kan ride korrekt diagonal i letridningen.

Ryttermærke 3 er åben for dem, der har taget ryttermærke 2. Her lærer man især om hestens behov og adfærd. Man lærer om hestens pleje, sygdomme og fordring mm. Forløbet afsluttes med både en teoretisk og praktisk prøve. I den praktiske prøve skal man vise trav og nedsidning og galop samt nogle øvelser fra jorden.

Undervisningen forløber over følgende dage:

Prøvedato fastsættes endeligt efter tilmeldingsfristen!

Ryttermærke 2 (Elise) kl. 10-12

Søndag d. 22. september

Søndag d. 29. september

Søndag d. 20. oktober

Søndag d. 27. oktober

Ryttermærkeprøve:

Søndag d. 3. november?

Ryttermærke 3 (Elise) kl. 12:30-15

Søndag d. 22. september

Søndag d. 29. september

Søndag d. 20. oktober

Søndag d. 27. oktober

Ryttermærkeprøve:

Søndag d. 17. november?

Prisen er 550 kr. pr. mærke. Det dækker undervisning, undervisningsmateriale og prøveudgifter. Selvstudie koster 300 kr. pr. mærke. Det dækker undervisningsmateriale og prøveudgifter.

Tilmeldingen sker efter først-til-mølle-princippet på rideskoleansvarlig@balleruprideklub.dk  og er bindende. Tilmeldingsfristen er fredag den 20. september kl 12:00. Der er max plads til 10 deltagere til ryttermærke 2 og 12 til ryttermærke 3. Der skal være min 9 tilmeldte, for at vi afholder undervisningen. Der bliver opkrævet via kontoret.

Maria og Elise