Tilmeldning til ryttermærke undervisning

Ryttermærkerne er et bevis for at du kan ride og ved hvordan du skal håndtere en hest. Ryttermærkerne tages i et kronologisk forløb, hvor der kan startes på 3 forskellige niveauer. Der kan startes med Intromærkerne, Ryttermærke 1 eller 3. Det er din underviser/ridelærer som bestemmer hvilket startniveau du er på.

Basismærkerne (1,2 og 3) er rygraden i ryttermærkerne. Grundtanken bag de nye ryttermærker er først og fremmest sikkerhed. Der er bliver lagt vægt på, at der er regler, der skal overholdes, at have praktik frem for teori og at lære rytterne selvkritik der ansporer til refleksion frem for udenadslære.

Til alle mærkerne skal der vises ridning på en eller anden måde, Derudover er uddannelsen bygget op om de fire grundfag; Sikkerhed, hestehold, hestens læring og etik. Ryttermærkeprøverne er med til at sikre, at du som rytter har tilegnet dig stoffet.  Når du skal til prøve i et af ryttermærkerne, vil det være en ryttermærkedommer som kommer og bedømmer dig på din rideskole. Når du har bestået Ryttermærke 3, har du gennemført basisuddannelsen i ryttermærkerne. Specialmærkerne (4 og 5) er ligestillede mærker, der retter sig henholdsvis til stævnerytteren og hesteejeren. I konkurrencemærket, der også kaldes ryttermærke 4, kan du aflægge rideprøven hos en disciplindommer til et klubstævne. Den teoretiske og praktiske prøve aflægger du som med de foregående hos en ryttermærkedommerne.

Vi tilbyder ryttermærke 3 & 4, følgende dage

Ryttermærke 3 (Marianne)

Søndag d. 28 april kl 10-14

Torsdag d. 9 maj kl 10-14

Søndag d. 12. maj kl 10-14

Søndag d. 26. maj kl 10-14

Søndag d. 16 juni kl 12-14 (Ryttermærkeprøve kl 14-18)

Ryttermærke 4 (Marianne)

Søndag d.2. juni kl 10-14

Søndag d.9. juni kl 10-14

Søndag d. 23 juni kl 10-14

Søndag d. 30 juni kl 12-14 (Ryttermærkeprøve kl 14-18

Prisen er 500 kr. pr mærke. Dækker undervisning, undervisningsmateriale og prøveudgifter. Tilmeldingen sker efter først til mølle princip på rideskoleansvarlig@balleruprideklub.dk, og er bindene. Der er max plads til 15 deltagere til ryttermærke 3 og 4 Der betales til Marianne ved første time.

Husk for at tage ryttermærke 4 skal du inden prøven ride min. D-stævne og have skrevet en rideprøveseddel af dommeren i enten springe min. LC med max 16 fejl eller dressur min LC til min 50%

Men har du ikke mulighed for dette kan du ride for ryttermærke dommerne, men det er bedst hvis I rider et stævne.

Marianne og Cathrine