Tæt på 100 hjælpere til rideskolestævnet

Der var hele 344 starter til forårets rideskolestævne i pinsen. Mette Hellerup Larsen blev stævnets absolutte mesterrytter på sin rideskolepart, storponyen Ciska. Lørdag vandt de to både LB1-3 og blev nummer 2 i samme klasse med henholdsvis 68 procent og 67 procent i LB3 og LB2. Dagen efter blev det igen til en rød rosette til 13-årige Mette på Ciska, her var det på springbanen i 60 cm’s klassen.

Ciska blev – godt hjulpet af de tre flotte placeringer med Mette Hellerup Larsen i sadlen – én af de mest vindende ponyer på stævnet med i alt fem placeringer – men også Bertram og Marius fik samme imponerende antal rosetter. I det hele taget blev rosetterne jævnt fordelt til rideskoleponyerne.  Både Zafir, Milky Way, Nitus, Laban, Romeo og Isbjørn fik hver fire placeringer, Lille Charlie og Lorenzo fik tre, Miss Charming og Gordon fik to, og Tølte, Lotte, Golden og Duncan fik hver én placering.

Én af rideskolestævnets mange æresrunder. Foto: www.lærkejønck.dk

Én af rideskolestævnets mange æresrunder med smil. Her er det fra småpony LC3. Foto: www.lærkejønck.dk

Armani og Macho blev de mest vindende rideskoleheste med henholdsvis fire og tre sejre. Med 74,6 procent i sin LC1 blev 12-årige Nadia Hultberg på Leonardo den equipage, der scorede den højeste procentsats blandt alle stævnets dressurstarter og vandt dermed også LD-LC-showklassen for privatryttere.

I kan se alle resultater på dette link: http://balleruprideklub.dk/2013/05/resultater-fra-rideskolestaevnet-2/

Rideklubbens nye dommertårn blev – efter to skønne solskinsdage på stævnets første to dage – udsat for den ultimative regnvejrtest, da himlen over Ballerup Rideskole på stævnets tredje dag forvandlede sig fra sommerblå til kulsort. Regnen væltede unfair ned over spring- og LD2-rytterne, men også ned over det splitter nye dommertårn (sponsoreret af Johannes Fogh Fonden og bygget gratis af elever fra KTS), som først får tagpap på i næste uge. Dommertårnet bestod derfor af gode grunde ikke regnvejrstesten og med stor kreativitet blev der af kvikke hjælpere skabt en løsning, så både computere, mikrofoner, speaker og taster igen kunne sidde i tørvejr og se ud på de mere og mere gennemblødte ryttere, heste og sadler.

Også den våde seance formåede rideskoleudvalget, som udgør en effektiv stævneorganisationsgruppe, at tage med et smil.

”Det er altid sjovt, også når det regner,” siger Christina Hjeresen, som på femte år er med i udvalget sammen med samme kerne på fem personer, som står for stort set hele setup’et med alt for tilmelding, uddeling af heste, sponsorpræmier, opsætning af telte og baner, program, logistik, nedpakning…  og meget andet.

”Det er drønhyggeligt, ” supplerer Pia Michelsen Rol, som ligesom de andre har været på i mere end ti timer om dagen for at få det hele til at køre med 344 starter.

Men nærmest i kor siger hele gruppen:  ”Det er blevet meget nemmere. Vi har vores to-do-lister og faste roller.” Samtidig ligner de nogle, der elsker det.

Eva Vengel Nielsen er også én af hovedkræfterne bag rideskolens stævner, hun sørger bl.a. for at organisere den kæmpe store flok af frivillige hjælpere. Hele 137 hjælpeopgaver skulle besættes ved dette stævne, og det lykkedes næsten med tæt på 100 hjælpere med opgaver fra at være skrivere, kritikhentere, taster, banepersonale, kagebagere, pølse- og grillmester og meget mere.

”Vi ville slet ikke kunne holde stævne uden alle disse hjælpere. Og ryttere og forældre er blevet gode til at bakke op. Selv køkkentjanserne bliver nu afsat, uden det er tungt,” fortæller Eva. Udover Eva, Christina og Pia består det effektive stævne-organisator-team også af Cathrine Vinther Hohnen, Anette Winther og Gitte Hellerup Larsen.

Og rideskoleudvalget kan nyde, at der bliver givet gode karakterer til stævnet, i hvert fald når man kigger på facebook, hvor der er kommentarer som ”super, super rideskolestævne. Hvor er det fantastisk, at der er folk, der er klar til at få det hele til at spille – uagtet vejr… Tak til jer alle… Ved jo, hvor meget arbejde der ligger i det!” Og en anden:  ”Tak til et super engageret rideskoleudvalg ,- så alle får en fantastisk oplevelse med ridning i samspil med heste, venner og familie –
Det er ikke mange rideklubber / rideskoler som kan tilbyde…. år efter år efter år (-;”

Billedet til artiklen er taget af fotograf Lærke Jønck, som tog rigtig mange skønne billeder i løbet af lørdagen – både stemningsbilleder blandt publikum og billeder fra dressurklasser.

De kan ses og købes på http://lærkejønck.dk/galleries/13005_bal/index.html