Ballerup Rideklub

Kingston elsker hubertusjagt

Posted by
|

Seje. De fire bogstaver kendetegner allerkortest og allerbedst 12-årige Kingston og 14-årige Maria Wibroe Rasmussen, som i dag gennemførte hubertusjagten i Dyrehaven – inklusive den berygtede vandgrav.

Med Kingstons ører fremme og smil på Marias læber tog de alle 33 spring og klarede uden kriser det 11 km lange ridt på lidt mere end halvanden time. De højeste spring er 110 cm – alle faste og nogle med dyblanding.

Hverken Maria eller Kingston har været i nærheden af at prøve en vandgrav før, og alligevel sprang de bare ud i det og klarede det med i en stil, som kun erfarne jagtryttere formår. Træningen med vand er blevet klaret ved nogle bomme i nogle vandpytter for et par dage siden på BALs udendørs springbaner, og det gjorde det ud for vandgravstræning.

1385022_10202495156564314_1963646589_n    Maria Wibroe Rasmussen på Kingston, vandgraven, Dyrehaven Foto: Sara Nielfeldt.

Det eneste tidspunkt Maria mærkede nervøsiteten i dag var de sidste parhundrede meter op mod vandgraven og de vanvittig mange tilskuere, der havde forsamlet sig der – nærmest i håb om, at nogen drattede i vandet.

”Det var bare sjovt. Og det gik rigtig, rigtig godt,” fortæller Maria, som er blevet bidt af jagtridning.

”Det en holdsport, hvor man hjælper hinanden. Det handler ikke om at tænke på sig selv. Der er bare så meget sammenhold.”

Kingston købte de for to et halvt år siden:

”Han skulle være en begynderpony, der kunne lære mig noget. Det handlede ikke om at få én, der havde vundet meget. Og han har lært mig rigtig meget,” fortæller Maria, der bare er så imponeret over sin Kingston.

Det har egentlig aldrig været meningen, at de skulle ride jagt. Maria ville gerne springe, men Kingston blev mere og mere træt af at være på springbanen. Han refuserede gang på gang, og Maria måtte til sidst droppe springundervisningen:

”Så tænkte jeg, at det handlede om at muntre ham op. Og heste er jo et flokdyr, og derfor kunne det være, at jagt kunne gøre ham glad. Det gjorde det. Hans lyst kom tilbage. De trækker hinanden med over, og han er en helt anden på jagt. Han elsker det.”

Første jagt var i maj i år, og siden har de gennemført fire jagter, som er en betingelse for at få lov til at deltage i den kendte hubertusjagt i Dyrehaven.

Er det ikke grænseoverskridende?

”Jo, især i starten. Også fordi han helt ændrer karakter. Han er helt oppe at køre. Han puster sig op – og jeg er nødt til at ride med et stærkere bid for at kunne holde ham. ”

Skal du ikke på springbanen igen?

”Jeg har overvejet det, men foreløbig koncentrerer jeg om dressur og jagt. Han bliver faktisk bedre i dressur af at ride jagter. Det er blevet nemmere for mig at trykke på de rigtige knapper, ” siger Maria, som mest af alt bare er så glad for, at hendes elskede pony, er lykkelig for deres tre ugentlige intervaltræningsture på to timer for at have kondition nok til jagten. Derudover er hun stålsat på at nå længere med dressuren.

”Han er blevet så livsglad. Han er blevet en helt anden, siden vi begyndte at ride jagt. Ørerne er altid fremme, han vrinsker – det er skønt at opleve.”