Ballerup Rideklub

Én dressurunderviser på banen ad gangen

Posted by
|

Bestyrelsen har besluttet, at vi holder fast i, at der kun skal være en dressurunderviser på banen ad gangen.

Som tidligere meddelt fordelte besvarelserne fra medlemmerne (59 valgte af svare – stor tak) sig lige mellem dem, der ikke ønsker 2 samtidige undervisere og dem, der er villige til at prøve. Vi besluttede derfor, at få vores underviseres faglige vurdering, før vi traf en endelig beslutning.

En kort sammenfatning fra alle 3 undervisere lyder således:

  •  2 samtidige undervisere vil medføre væsentlige ændringer i forhold og muligheder – både for dem, der modtager undervisning og for dem der ellers benytter ridehuset.
  • Underviserne skal forblive i hver sin ende af ridehuset. Undervisningen vil derfor fortrinsvis ske på halv bane – og det vil komme til at føles som mindre end halv bane, på grund af de hensyn der skal tages til andre ryttere under ridningen.
  • For øvede ryttere vil det betyde, at skulle gå på kompromis med ridningens sværhedsgrad og for mindre øvede bliver det sværere at navigere rundt.  I sidste ende vil det medføre at udviklingen hos rytteren minimeres eller måske udebliver.
  • Skal der rides program, vil der kunne opstå problemer med, hvem der må ‘fylde mest’, idet dette kræver fuld bane. Måske vil det slet ikke være muligt at ride program.
  • Skal man ”ind til benet” af rideteorien, kræver det en fuld bane ar arbejde på.
  • Forudser, at alle i starten vil forsøge at tage hensyn, men der vil givetvis ikke gå lang tid, før vil der vil kunne opstå konflikter, ligesom det forudses, at det kun være et spørgsmål om tid, før det går ”helt galt”.
  • Rytternes niveau gør ingen forskel. Det er det generelle med, at man skal lære at tage hensyn til andre.
  • Det optimale er at være alene i et tomt ridehus, men det er ikke tilfældet alligevel. I dag leverer rytterne resultater selvom de træner flere i ridehuset.

Bestyrelsen modtog et helt klart budskab om, at vi skulle gøre op med, hvad vi ønsker for rideklubben – vil vi sikre bedst mulig kvalitet i undervisningen eller vil vi have mest mulig undervisning.

Sammenholdt med førnævnte besvarelser og undervisernes holdninger, har bestyrelsen besluttet, at vi ønsker de bedst mulige forhold med henblik på at sikre bedst muligt kvalitet i undervisningen. Derfor bibeholdes holdningen til, at der kun er én underviser på banen ad gangen.

 

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

24.11 2014