Regler – kværke på BAL

Kværke på BAL – Sådan skal du forholde dig.

Vi har kværke på BAL. Vi er derfor som sted i karantæne indtil 14 dage efter sidste hest er feberfri og fri for næseflåd/snot.

Det er vigtigt at alle, både rideskoleryttere og privatryttere, opfører sig hensigtsmæssigt i forhold til situationen og følger nedenstående retningslinjer.

Syge heste (uanset om de har konstateret kværke eller ikke) er samlet i sygeboksene bagved og hvis dette ikke er muligt så er de isoleret (plader for) i den boks de står i.

Som rideskolerytter skal du sørge for:

• Rør kun ved den hest/pony du skal ride på.
  • Hestene/ponyerne skal sadles op/af i deres egne stalde.
  • Husk at du skal vaske alt dit udstyr inden du kommer i andre klubber.
  • Er du i tvivl om noget så spørg din ridelærer.

.

Som privatrytter skal du sørge for:

• Check din hest/pony hver dag for feber hhv. næsflåd.
  • Har din hest/pony feber, flåd/snot ud af næsen eller en byld, så:
    • Kontakt straks Jørgen eller Cathrine for yderligere vejledning.
    • Sæt straks rød seddel op med – Rør mig ikke, jeg er syg.
    • Kontakt din dyrlæge og aftal om du skal have taget en prøve og om din hest/pony skal i behandling.
  • Brug af folde/markvej/ridebaner – afvigelser fra normalen:
    • Hest/pony som kun har feber eller har haft feber / har haft flåd ud af næsen /har haft en byld må kun benytte sygefold 10 indtil de har været raske i 10 dage. De må ikke græsse andre steder.
    • Hest/pony som har snot/flåd ud af næsen i begrænset omfang må kun benytte sygefold 11. Disse heste/ponyer håndteres ikke af foldpersonalet. De må ikke græsse andre steder.
    • Hest/pony som har kraftig næseflåd/snot ud af næsen eller en byld må ikke benytte nogen foldene. De må kun trækkes på villavejene. De må ikke græsse nogen steder.
    • De første 10 dage efter din hest/pony er erklæret rask, må du bruge ridebanerne, hvis du undgår at din hest/pony rør ved barrierer, hegn m.v.
  • Syge heste/ponyer skal forblive i egen boks, når de strigles, vaskes mv.
  • Syge heste/ponyer må ikke trækkes sammen med raske heste.
  • Raske heste må kun benytte eget staldområde, som er som følger:
    • Heste/ponyer i indendørs bokse må kun være i egen stald.
    • Heste/ponyer fra parkeringen, gården og fra boksene bagved må være i gården.
  • Brug af trillebør/greb. Udmugning hos syge heste må kun ske ved brug af den røde trillebør og det greb, der har fået påsat et rødt bånd og skilt. Trillebør og greb skal stilles tilbage på cementen nede bagved (der hvor handicapboksene var).
  • De syge heste isoleres bedst muligt. Prioriteringen for dem der kommer i sygeboksene bagved er pt:
    1. Dem med byld eller kraftig flåd/snot fra næse
    2. Dem der har lettere flåd/snot fra næsen
    3. Dem der har feber
  • HUSK der er lukket for at køre ud med sin hest/pony og der er lukket for at andre heste/ponyer må komme ind på besøg på BAL.
  • HUSK at vaske dit tøj, hænder mv. inden du møder op i en anden stald eller hvis du kommer fra en anden stald.

Personalet på BAL 9.7.2015