Ballerup Rideklub

Ryttermærke undervisning

Posted by
|

Tilmelding til ryttermærke undervisning!

Ryttermærkerne er et bevis for at du kan ride og ved hvordan du skal håndtere en hest. Ryttermærkerne tages i et kronologisk forløb, hvor der kan startes på 3 forskellige niveauer. Der kan startes med Intromærkerne, Ryttermærke 1 eller 3. Det er din underviser/ridelærer som bestemmer hvilket startniveau du er på.

Basismærkerne (1,2 og 3) er rygraden i ryttermærkerne. Grundtanken bag de nye ryttermærker er først og fremmest sikkerhed. Der er bliver lagt vægt på, at der er regler, der skal overholdes, at have praktik frem for teori og at lære rytterne selvkritik der ansporer til refleksion frem for udenadslære.

Til alle mærkerne skal der vises ridning på en eller anden måde, Derudover er uddannelsen bygget op om de fire grundfag; Sikkerhed, hestehold, hestens læring og etik. Ryttermærkeprøverne er med til at sikre, at du som rytter har tilegnet dig stoffet.  Når du skal til prøve i et af ryttermærkerne, vil det være en ryttermærkedommer som kommer og bedømmer dig på din rideskole. Når du har bestået Ryttermærke 3, har du gennemført basisuddannelsen i ryttermærkerne. Specialmærkerne (4 og 5) er ligestillede mærker, der retter sig henholdsvis til stævnerytteren og hesteejeren. I konkurrencemærket, der også kaldes ryttermærke 4, kan du aflægge rideprøven hos en disciplindommer til et klubstævne. Den teoretiske og praktiske prøve aflægger du som med de foregående hos en ryttermærkedommerne.

 

Vi tilbyder ryttermærke 2 & 3, følgende dage

Ryttermærke 2 (Elise) kl 10-12

Søndag d. 21. februar

Søndag d. 28. februar

Søndag d. 6. marts

Søndag d. 13. marts

Søndag d. 3 april ryttermærkeprøve kl 10-14

 

Ryttermærke 3 (Elise)12:30-15

Søndag d. 21. februar

Søndag d. 28. februar

Søndag d. 6. marts

Søndag d. 13. marts

Søndag d. 10. april ryttermærkeprøve kl 14-18

 

Prisen er 500 kr. pr mærke. Dækker undervisning, undervisningsmateriale og prøveudgifter. Eller selvstudie 300kr pr mærke dækker undervisningsmateriale og prøveudgifter.

Tilmeldingen sker efter først til mølle princip på rideskoleansvarlig@balleruprideklub.dk, og er bindene. Der er max plads til 15 og min 8 deltagere til ryttermærke 2 eller 3. Der bliver opkrævet via kontoret

 

Med venlig hilsen

Elise og Cathrine